h1

Appelpop 2007

13 september 2007

Moe, maar voldaan zaten we vrijdagavond in de een-na-laatste trein Tiel-Utrecht. Starend uit het raam lieten we gelaten de lichten van buiten over onze gezichten glijden en luisterden we naar het koortje van ongeveer tien dronken gasten die net buiten onze stiltecoupe (!) bij de treindeuren uit volle borst hun repetoire afwerkten. We werden getrakteerd op onder andere hun grote hits “P0rno in de trein ole ole”, “Haai Pippi Lankous, lalalalalalalala, haai Pippi Lankous, lalalalalalalala, haai Pippi Lankous, lalalalalalalala” en “Daar… Moet… Een… piemel in, daar moet een piemel in”. Toen we op Culemborg Centraal Station aankwamen moetsen we toch echt uitstappen en dus sprongen we over zwalkende benen, Samson-en-Gert-imitatoren en vechtende koorleden heen om bij de deuren te komen. De trein stopte, knoppen werden ingedrukt. Langzaam kwamen we tot de ontdekking dat we aan de verkeerde kant wouden uitstappen, en dus gingen we weer heeeeeeeelemaal terug naar de andere kant van de ruimte om door de andere deuren uit te stappen. De Grote Gele Knop werd weer ingedrukt en de deuren gingen open. En weer dicht. Voordat ze helemaal open waren zelfs.

Ietwat in paniek drukten we weer op knoppen, bonkten we op de ramen (“He, doe eens open vanaf buiten!” *mensen zwaaien vrolijk terug*) , maar het kwaad had zich al geschied. Langzaam zette de trein zich in beweging, en we gingen dus maar weer terug naar onze coupe. De Houtenaren die daar nog zaten waren verrast ons weer terug te zien en ze kregen de nodige uitleg. Ouders werden gebeld, en plannen werden gemaakt. Het idee was: in Houten stappen we uit en we rennen naar het andere perron om de laatste trein vanuit Utrecht terug naar Culemborg te nemen. Ondertussen regelde ik met Torben een plan B. (“Hé Torben, als we die trein niet halen, kan ik dan bij jou slapen?”) Wij gingen vast in startklare sprinthoudeng staan, en toen de deuren open gingen op Houten Station schoten we als een speer de trein uit. Rennen, rennen, rennen, en toen we aankwamen op het andere perron zagen we de trein netjes op tijd wegkarren. En daar stonden we dan, Timo, Pelle, Torben, Anne, Benjamin, Onbekende Jongen 1, Onbekende Jongen 2 en ik (stiekem erreg blij met mijn al geregelde plan B). Wat nu?

Onbekende Jongen 1 stelde voor om terug te gaan lopen over het spoor (“Er komt toch geen trein meer”). Onbekende Jongen 2 bedacht zich dat de Lek dan overgestoken moest worden via de spoorbrug, en verwierp het idee (“Nee man, ik heb focking hoogtevrees”). Een taxi dan. Anne belde iemand die telefoonnummers van taxicentrales had en de zoektocht naar een taxi begon. Anne regelde nummers, Torben en ik noteerden de nummers die ons gedicteerd werden in onze mobieltjes, en Pelle belde met de taxicentrales. Hollanders als we zijn probeerden we nog wel de goedkooptse taxi te regelen (mij maakte het natuurlijk niet uit, ik had een slaapplek :P), en algauw kwamen we erachter dat 6 personen terug naar Culemborg krijgen vanuit Houten 100 euro (!) zou kosten. Want ja, in één taxi passen vier passagiers… Ineens keek iedereen naar Onbekende Jongens 1 & 2, die verderop aan het bellen waren. Wat zouden we doen? Niemand had zin om de extra kosten die twee onbekende jongens met zich meebrachten te dokken, en dus werd er overlegd met de jongens. Zij vonden het best dat de vier anderen zelf een taxi namen, en dus werd de taxicentrale gebeld om hen op te halen. We lieten de Onbekende Jongens achter en liepen naar de c1000 waar de taxi zou komen.

Torben en ik namen afscheid van hen en vertrokken naar Torben’s huis. Omdat Torben’s vader nog wakker was en Torben gebeld had dat ik zou blijven slapen lag er al een keurig opgemaakt matras in de studeerkamer, en moe gingen we allebei slapen. De volgende ochtend nog Torben helemaal afgemaakt met monopoly (viel wel mee hoor, maar een Vrij Parkeren van 2350 is toch een redelijke financiële meevaller zoals ze dat altijd zo mooi zeggen), en weer naar huis.

Einde avontuur.

Advertisements

9 reacties

 1. Respeeeeeect


 2. Eerst even dit: Ken je het begrip ‘alinea’?

  Ik ga nu je post lezen. 😉


 3. Wat heb je dat allemaal goed onthouden zeg. Had je te weinig gedronken ofzo? 😛


 4. Ik heb je gematst met monopoly 😛 anders was je kapot gegaan aan mn vredenburg


 5. @Torben: Blijf dat jezelf maar voorhouden jongen 😉


 6. Een tip: als de deuren dichtgaan en je zet b.v. jouw lichaam tussen dan gaan ze weer open.

  Mocht dit te heftig is voor jou, kan je ook een duw of een trap geven tegen de bewegingsrichting van de deur.

  Wat ook werkt als de opening nog groot genoeg is, is gewoon met je voet de deur tegenhouden.

  Papa, de trein en tram deurrammer


 7. Andries was blijkbaar niet zo stronken als Apu.. Of ikzelf… Wat ik allemaal heb gedaan heb ik van anderen gehoord 😄


 8. 0345-51444 Taxi Voet/ Regiotaxi… Voor de volgende keer… is vele malen goedkoper dan € 100 voor een enkeltje houten


 9. ik was ook naar appelpop 😀 want ik was toen jarigGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: